fredag 12. januar 2007

Songbokstunda

 
(Astrid, Ragnhild Sofie og Hege)
Når eg og Hege har gjort dagens kveldstrim og skal sove, spør vi kvarandre: "Skal du sove no?". Det skal ingen av oss, for då gjenstår det viktigaste av alt: Songbokopplesing! Den herlege songbokstunda, dagens høgdepunkt.

Kvar kveld slår ein av oss opp på ein tilfeldig song i songboka, og den les vi høgt før vi slukkar lyset og sovnar. I det siste har det gått mykje i bornesongar, men det går fint for då skjønar vi i alle fall kva vi les. Hege som les på nynorsk gir meg alltid like stor latterkule. Det høyrer så artig ut.

Digresjon 1: Ein litt sær vane vi har er at vi samlar på alt snopepapiret vårt. Vi oppbevarar det i ein liten boks på ein sikker stad. På slutten av året skal vi sjå kor groteskt mykje snop vi har ete.

Digresjon 2:No er det SKIKKELEG vinter her i Balestrand, ikkje sånne tullevinter. Det er masse snø og det er så herleg :)

2 kommentarer:

Daniel sa...

Konge med sangbok stund Astrid. Her på Kongshaug går det i den røde boken.. "Syng for Herren 05" eller hva den nå heter... Du kan jo tipse Johanne, Lene og Martha Berit om dette, men de begynner vel heller på bedehustersen og tar et par traller. Gjerne 3 stemmt om det skulle passe seg slik...

Ronny sa...

Håper du er klar for ett foredrag i vika snart om helligjørelse og annfektelse!